top of page

פסיכותרפיה גופנית - מהי פסיכותרפיה?

פסיכותרפיה היא מונח כללי, שמתאר תהליך טיפולי באמצעות שיח. מטרת הטיפול לסייע בהתמודדות עם מצוקות וקשיים שונים בהם אנו נתקלים במהלך חיינו, ולשפר את מצבינו הנפשי, רגשי, חברתי, התנהגותי ועוד. טיפול פסיכותרפי יכול לשלב בתוכו כלים מעולמות שונים בצורה אינטגרטיבית, כמו חיבור לגוף בדרכים מגוונות, מיינדפולנס, כלים קוגניטיביים-התנהגותיים וגם דרך טיפולים קבוצתיי

פסיכותרפיה גופנית

מהי פסיכותרפיה גופנית?


פסיכותרפיה גופנית מחברת אותנו להבנה שיש קשר הדוק בין הגוף לנפש. הגישה מתבוננת באדם בצורה הוליסטית, כלומר הגוף והנפש משתקפים אחד בשני ויוצרים יחד את ה"שלם" הזה שהוא אנחנו. אל דאגה, פסיכותרפיה גופנית לא מצריכה מאיתנו להיות בכושר או בעלי גמישות גופניים, אך היא בהחלט מפעילה אצלינו כמה שרירים תודעתיים ותורמת לגמישות ופתיחות מחשבתית, כמו גם חיבור עמוק יותר לעצמינו, הבנה של דפוסים הקיימים בנו, שחרור מהגנות ועוד. הטיפול משלב שיח מילולי יחד עם שיח שאינו מילולי, המתמקד בתחושות בגוף בעזרת מגע, תנועה, מדיטציה, מיינדפולנס, דמיון מודרך ועוד.

מה היתרונות של פסיכותרפיה גופנית?

אם נשים לב למילים בהן אנחנו משתמשים בחיי היום יום, נוכל להבחין בנטייה מעניינת שיש לנו להכליל/לצמצם/להסתיר רגשות ותחושות שעולים בתוכינו. כך הם נשארים רוב הזמן בקרקעית התודעה, הלב, או הבטן...
פתאום נגלה שאנחנו אומרים דברים כמו "די מרגש", "קצת לא נעים", "בגדול הכל טוב" ו"אנחנו" במקום "אני". לפעמים אנחנו מספרים סיפור, והגוף מספר סיפור אחר לגמרי. 

מה יקרה אם נסכים להתבונן, לחקור ולהבין יותר לעומק את מה שאנחנו באמת מרגישים וחושבים? מה יקרה אם נאפשר להם לבוא לידי ביטוי? פסיכותרפיה גוף ונפש מכניסה לטיפול רובד נוסף, מעבר לרובד המילולי, כך שהגוף מהווה מעין שער לחוויית העולם הפנימית שלנו ומתאפשר חיבור מעמיק יותר בינינו לבין עצמינו.

למי פסיכותרפיית גוף-נפש מתאימה?

 

פסכותרפיה גוף נפש מתאימה למי שמעוניין להעמיק בחוויה האישית שלו, להתבונן במתרחש בגוף ברגע מסוים, לחקור את התחושות והרגשות החבויים בנו, לתת ביטוי מילולי לעובר עלינו וליצור חיבור משמעותי ומטיב בין הגוף לנפש. מכיוון שהטכניקות המיושמות בפסיכותרפיית גוף נפש הן רבות ומגוונות, כל אדם יכול להתחבר בדרך שמתאימה לו. התהליך מתרחש לאחר יצירת קשר טיפולי נעים ומכיל, המעניק ביטחון למטופל ומאפשר לו להפנות את תשומת הלב פנימה ולצלול באופן חופשי.

פסכותרפיה גוף נפש

מהי פסיכותרפיה בגישת האקומי?

גישת האקומי נלמדת ומיושמת למעלה מ-30 שנה ברחבי העולם. הגישה מבוססת על טכניקות המיינדפולנס ויחד איתן משלבת מערך עקרונות ייחודי, דוגמת נוכחות אוהבת, אורגניות, שלמות גוף-נפש ואחדות. עקרונות הגישה מייצרים מסגרת טיפולית בטוחה, עדינה, מכבדת ומכילה, המאפשרת פתיחת נתיב לחלקים הלא מודעים שלנו בצורה הדרגתית וחווייתית. מטרת הטיפול לסייע למטופל להתבונן באירועי החיים שלו, בקשריו, בהתנהגותו ובדפוסים מגבילים, לעבד יחד את חוויות החיים ולאפשר התפתחות ושינוי. טיפול בגישה זו מתאים למי שכבר מכיר ומתרגל בעולם המיינדפולנס והמדיטציה, וגם למי שרוצה להתחיל ללמוד ולחקור את הכלים בגישה זו.
 

ניתן לקבוע אצלינו מפגשים אישיים לטיפול בגישת האקומי עם רון כהנא, בעל תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית ופסיכותרפיסט בגישת האקומי - פסיכותרפיה גוף נפש מבוססת מיינדפולנס.
 

מי שמעוניין להעמיק ולרכוש כלים מעולם המיינדפולנס בתוך קבוצה, מוזמן להצטרף לסדנת המיינדפולנס ובודהיזם שלנו בתל אביב. בקורס המיינדפולנס נשלב לימוד ותרגול של עקרונות הבודהיזם, המדיטציה והמיינדפולנס, יחד עם זווית מחקרית בתחומי המוח והפסיכולוגיה.

  • מתי כדאי לתרגל מדיטציית מיינדפולנס?
    הדבר הנפלא במדיטציית מיינדפולנס הוא שאפשר לתרגל אותו (כמעט) בכל זמן ובכל מקום, אך בתור התחלה מומלץ לתרגל במקום שקט, עם כמה שפחות גירויים חיצוניים ותוך התמקדות בדבר אחד. ככל שיש יותר ניסיון ובעיקר הבנה עמוקה של התרגול, כך ניתן להרחיב את משך התרגול, סוג התרגול ונושאי התרגול
  • למה להירשם לקורס ולא לתרגל בבית לבד או דרך אפליקציה?
    הלימוד והתרגול בקורס מקנים ידע מעמיק ורחב יותר, ומועברים בצורה פשוטה נגישה ומותאמת אישית, באופן שלא מתאפשר לרוב באופן עצמי בבית. הלימוד בקורס כולל גם ליווי אישי לתרגול בבית ומענה לשאלות וקשיים שעולים במהלך הלמידה והתרגול. לא פחות חשוב, הקורס מאפשר מפגש עם אנשים חמודים אחרים, והזדמנות להכיר באופן רחב יותר וביחד, את החוויה האנושית המשותפת של כולנו ואת המאפיינים והייחודית של כל אחד ואחת מאיתנו.
  • מדוע מומלץ לעצום עיניים בעת תרגול מדיטציית מיינדפולנס?
    חוש הראייה שלנו הוא חוש מרכזי דרכו מגיע אלינו מידע רב. החוויות החיצוניות מגיעות אלינו כמו מבעד למסך טלוויזיה וברגע שאנחנו עוצמים את עינינו, אנחנו "מכבים את המסך". כך יש פחות גירויים חיצוניים ומתאפשרת התמקדות בעצמינו ובמה שמתרחש בתוכנו.
  • האם יש צורך בתרגול שיטת מיינדפולנס באופן קבוע?
    בהחלט מומלץ להחליט על לפחות מספר דקות ביום, בהם תתרגלו מיינדפולנס בדרך כלשהי שתבחרו. מחקרים מראים שאפילו זמן קצר של "ניתוק" מהשגרה, העומס והלחצים הרגילים שסובבים אותנו, יכולות לתרום לנו רבות בהרגעה, איזון, יציבות, ריכוז ותחושה כללית טובה יותר.
קבעו פגישה
bottom of page